Caravana Europeană ajunge la Soroca

  • 21 Mai 2022 11:13
Caravana Europeană ajunge la Soroca

Caravana Europeană, organizată cu prilejul Zilei Europei, va ajunge pe 22 mai la Cetatea Soroca, unde va avea loc prezentarea proiectelor de succes și a oportunităților de finanțare din partea Uniunii Europene și a Băncii Europene de Investiții, precum și discuții deschise cu beneficiarii proiectului „Livada Moldovei”, transmite IPN.

În intervalul orelor 18.00-21.00, în parcul Cetății Soroca, doritorii vor avea posibilitatea să participe în activități interactive, la un târg de produse și degustare, concursuri, cursuri de măiestrie și ateliere de lucru. În paralel, se vor desfășura activități pentru copii, iar ziua va culmina cu un concert susținut de Vali Boghean Band. La finele evenimentului, Cetatea Soroca va fi iluminată în culorile drapelului Uniunii Europene.

Caravana Europeană va ajunge și la Ștefan Vodă pe 5 iunie, cu același program. Începând cu 14.00, oaspeții și locuitorii orașului sunt așteptați în parcul „Mihai Eminescu”.

În cadrul conferinței de presă prilejuite de Ziua Europei 2022, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mažeiks, a subliniat că UE este cel mai important partener comercial al Republicii Moldova. „Uniunea Europeană a sprijinit mii de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova, ca ele să poată lucra mai eficient și să poată exporta produsele pe piața europeană. Până acum, două treimi din exporturile Republicii Moldova au ajuns în statele membre ale Uniunii Europene”, a declarat oficialul.

Caravana Europeană a luat startul pe 15 mai, în orașul Ungheni, parcul Micul Cluj, unde s-a desfășurat un târg de produse autohtone, legume, fructe proaspete și uscate, vinuri și levănțică.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,03 m/s
Sun
17
Mon
20
Tue
18
Wed
13
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău