Capitala venezueleană Caracas și statul vecin Miranda au fost plasate în izolare strictă din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

  • 15 Iulie 2020 19:29
Capitala venezueleană Caracas și statul vecin Miranda au fost plasate în izolare strictă din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Caracas și statul vecin Miranda au fost plasate în izolare strictă începând de miercuri, pentru a frâna răspândirea pandemiei de COVID-19, în plină expansiune în capitala venezueleană, a anunțat președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, informează AFP, preluat de Agerpres.


"Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 ca urmare a intrării ilegale de persoane în țara noastră (...), am decis să aplic o izolare strictă și necesară în Caracas și în statul Miranda. Sănătatea este prioritară!", a scris liderul socialist pe Twitter, în noaptea de marți spre miercuri.

Izolarea "strictă" înseamnă că doar comerțul esențial (farmaciile, supermarketurile) poate fi deschis și că cei 6 milioane de locuitori ai Caracasului pot ieși din locuințele lor doar pentru a cumpăra de mâncare sau a merge la medic.

Venezuela aplică din luna iunie un sistem denumit "7-7", în care o săptămână de "izolare strictă" pentru cei 30 de milioane de locuitori alternează cu o săptămână de "relaxare a restricțiilor" de deplasare și de deschidere a comerțului.

Săptămâna aceasta era o săptămâna de "relaxare", însă dată fiind creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în Caracas și în statul Miranda, Nicolas Maduro a decis să aplice "o izolare strictă". Potrivit cifrelor oficiale, capitala numără 1.079, iar statul Miranda 889 dintre cele peste 10.000 de cazuri de COVID-19 înregistrate oficial în Venezuela.

Până la mijlocul lui mai, numărul de cazuri înregistrate oficial a rămas sub 1.000, pentru a crește brusc în luna iunie. Marți, Venezuela a depășit pragul de 10.000 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 96 de decese legate de această boală. Însă ONG-uri precum Human Rights Watch și opoziția venezueleană consideră puțin credibile aceste cifre.

Numărul doi al regimului de la Caracas, Diosdado Cabello, și ministrul petrolului Tareck El Aissami au anunțat săptămâna trecută că au contractat noul tip de coronavirus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău