Capitala României este accesibilă pentru expați. De câți bani are nevoie un bucureștean pentru un trai decent

  • 05 August 2018 15:18
Capitala României este accesibilă pentru expați. De câți bani are nevoie un bucureștean pentru un trai decent

Capitala României reprezintă principalul pol economic al României. Majoritatea multinaționalelor au sediul în București, iar multe dintre acestea și-au adus angajații proprii în posturile de conducere.

Conform unui raport recent al companiei Mercer, citat de HotNews.ro, Bucureștiul se află pe locul 176, la nivel mondial, din 209, în topul celor mai scumpe orașe mari, de unde rezultă că pentru cei străini este foarte accesibilă capitala României.

  • Rapoartele internaționale situează Bucureștiul în zona celor mai ieftine orașe mari din lume pentru expați
  • Datele extrase din diferite baze de date sugerează că un român care locuiște la oraș ar avea nevoie de circa 2.000 lei românești (cca. 430 euro - n.red.) pe lună, fără rate sau chirie, pentru a trăi decent
  • La 100 de lei cheltuiți de un român, 71 de lei se duc pe consum

Înaintea capitalei noastre se află Sofia, din Bulgaria, și San Salvador din El Salvador. După București urmează Johhanesburg, în Africa de Sud și Santo Domingo din Republica Dominicană.

Practic, compania a făcut raportul la un coș de consum în care intră prețul unui bilet la cinema, costul unei perechi de blugi (un anumit brand), a unei cești de cafea, a unui hamburger, un litru de benzină și altele. Documentul nu oferă mai multe date despre România, concentrându-se pe topul celor mai scumpe și cele mai ieftine orașe pentru expați.

Primul loc, în topul celor mai scumpe orașe, este ocupat de Hong Kong, urmat de Tokyo, Zurich, Singapore și Seul. Cele mai ieftine destinații sunt Tashkent din Uzbekistan, Tunis din Tunisia, Bishkek din Kyrgzstan, Banjul din Gambia și Karachi din Pakistan. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău