Capitala obține 20 milioane de lei în urma unei licitații pentru locuri de comerț ambulant

  • 02 Decembrie 2020 16:15
Capitala obține 20 milioane de lei în urma unei licitații pentru locuri de comerț ambulant

Primăria municipiului Chișinău informează că a avut loc prima licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului. În cadrul licitației au fost adjudecate 11 locuri, în valoare totală de peste 20 de milioane de lei, din cele 15 expuse la concurs, transmite IPN.

Cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în medie la valoarea de două milioane de lei și mai mult. Însă au fost și alte poziții obținute la prețul de 800 de mii de lei sau 1,2 milioane de lei.

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii a precizat că trei loturi, din cele 15 propuse inițial pentru concurs, au fost excluse de către Comisia pentru licitații, iar un alt loc, pentru care a fost depusă o singură ofertă, va fi expus la următoarea licitație.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de cinci ani.

Locurile de comerț ambulant stradal expuse la prima licitație se află în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe strada Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea – Parc „Butoiaș”, în Parcul „Sarmizegetusa” și pe strada Valea Crucii (Grădina Zoologică).

Cea de-a doua licitație va avea loc pe 9 decembrie, la ora 10.00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău