Capitala Norvegiei impune unele dintre cele mai severe măsuri de lockdown pentru a combate varianta mai contagioasă a COVID-19

  • 23 Ianuarie 2021 13:06
Capitala Norvegiei impune unele dintre cele mai severe măsuri de lockdown pentru a combate varianta mai contagioasă a COVID-19

Oslo, capitala Norvegiei, precum și ale nouă municipalități învecinate au impus sâmbătă unele dintre cele mai severe măsuri de lockdown adoptate până în prezent în această țară, după depistarea unei variante mai contagioase de coronavirus, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Centrele comerciale și alte magazine care vând bunuri neesențiale vor fi închise începând cu ora prânzului, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, urmând să se redeschidă cel mai devreme pe 1 februarie, a anunțat guvernul.

Magazinele alimentare vor rămâne deschise, la fel și farmaciile și benzinăriile.

Activitățile sportive organizate vor fi sistate, restaurantele se vor închide, școlile trebuie să se bazeze în principal pe cursurile online, iar rezidenții sunt rugați să nu primească vizitatori la domiciliu.

''Împreună am reușit să învingem virusul de mai multe ori și sunt convins că vom reuși din nou'', a declarat ministrul Sănătății Bent Hoeie cu prilejul unei conferințe de presă.

Până în prezent, Norvegia a identificat 55 de cazuri de infectări cu varianta, care s-a răspândit rapid în Marea Britanie, potrivit datelor de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Norvegia a impus unele dintre cela mai dure restricții de călătorie din Europa, iar recent a implementat testări obligatorii pentru COVID-19 la granițe.

Numărul cumulat de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori într-un interval de 14 zile a fost de 149 în săptămâna care s-a terminat pe 17 ianuarie, al cincilea cel mai redus bilanț din Europa, după Islanda, Finlanda, Grecia și Bulgaria, a precizat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Până joi, acest stat cu 5,4 milioane de locuitori a vaccinat aproape 72.000 de persoane cu prima doză, iar circa 1.900 au primit ambele doze, potrivit Institutului de Sănătate Publică din Norvegia.

Norvegia a fost înștiințată vineri că va primit doar 18% din dozele de vaccin de la AstraZeneca pe care le preconizase pentru februarie - 200.000 de doze și nu 1,12 milioane, așa cum fusese planificat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău