Capitala Letoniei, lovită de cea mai puternică furtună din ultimii 14 ani

  • 14 Ianuarie 2022 20:02
Capitala Letoniei, lovită de cea mai puternică furtună din ultimii 14 ani

Vânturi puternice au făcut ravagii vineri în Riga, capitala Letoniei, în timpul celei mai puternice furtuni care s-a abătut asupra orașului în ultimii 14 ani, a anunțat serviciul meteorologic al țării baltice, relatează Xinhua, potrivit DIGI24.

Potrivit Centrului de Mediu, Geologie și Meteorologie din Letonia, viteza rafalelor de vânt în centrul orașului a ajuns la 25,3 metri pe secundă vineri dimineață. Orașul a mai fost lovit de o furtună la fel de puternică pe 23 februarie 2008, când viteza vântului a atins 27,5 metri pe secundă, notează sursa citată.

Vânturile puternice au făcut ravagii în centrul orașului, rupând crengile copacilor și smulgând acoperișul unuia dintre pavilioanele Pieței Centrale din Riga, a declarat departamentul de pompieri. Sute de persoane au fost evacuate, dar nu au fost raportate victime.

Cele mai puternice rafale de vânt au fost înregistrate vineri dimineață, când un front de aer rece care aducea ploaie a trecut prin Letonia dinspre nord. În orașul-port Liepaja (sud-vest), viteza vântului a atins 31,4 de metri pe secundă, iar în portul Ventspils (nord-vest) 29 de metri pe secundă, mai notează sursa citată de Agerpres.

Furtuna a întrerupt alimentarea cu energie electrică a aproximativ 4.000 de gospodării, în principal în zonele centrale și de sud ale țării, a declarat compania națională de electricitate Sadales Tikls.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău