Canotorul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • 07 August 2021 10:03
Canotorul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Canotorul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova.

Serghei Tarnovschi a parcurs distanța de 1000 de metri în 4:06.069. Campion olimpic a devenit brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos (4:04.408), iar medalia de argint a fost adjudecată de chinezul Hao Liu (4:05.724).

”Nu a fost ușor. Am avut mai puțin de 2 ore pauză după lupta din semifinale. E nevoie de caracter pentru a rezista. Pentru mine a fost cel mai important să ajung în finală pentru că m-am duelat cu campioni olimpici, mondiali și europeni. În finală la fel nu a fost ușor, pentru că chiar dacă a fost cald era un vânt puternic. Mă bucur că am cucerit bronzul la fel ca la Rio și am demonstrat că merit această medalie. Sunt fericit că am cucerit medalie pentru Moldova”, a declarat Serghei Tarnovschi.

În concursul feminin, la canoe dublu pe distanța de 500 m, Daniela Cociu și Maria Olărașu s-au calificat în finală unde au ocupat locul 7. 

La marathon, Lilia Fisicovici a încheiat proba de maraton pe locul 54 cu rezultatul de 2:39:59 (SB - cea mai bună performanță a sezonului).

Ultimul atlet din RM aflat în concurs la JO de la Tokyo este Andrian Mardare care va evolua în finala de aruncare a suliței (ora 14:00).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău