Cannes 2021: Comedia ''OSS 117: Alerte Rouge en Afrique Noire'' va închide festivalul

  • 25 Iunie 2021 16:05
Cannes 2021: Comedia ''OSS 117: Alerte Rouge en Afrique Noire'' va închide festivalul

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes vor proiecta în închiderea evenimentului, după anunțarea palmaresului festivalului pe 17 iulie, cel de-al treilea opus al francizei de comedie "OSS 117", filmul de spionaj cu accente de parodie "OSS 17: Alerte Rouge en Afrique Noire", regizat de Nicolas Bedos și în care rolurile principale sunt interpretate de Jean Dujardin și Pierre Niney, informează AFP, citat de AGERPRES.

"Organizatorii festivalului sunt bucuroși să anunțe astăzi filmul selectat pentru 'ultima proiecție': "OSS 117, Alerte Rouge en Afrique Noire', regizat de Nicolas Bedos, care va încheia cea de-a 74-a ediție, sâmbătă, 17 iulie, la Grand Theatre Lumiere, în seara anunțării palmaresului", au anunțat organizatorii Festivalului de Film de la Cannes prin intermediul unui comunicat publicat vineri.

Al treilea film ce prezintă aventurile personajului Hubert Bonisseur de la Bath, alias OSS 117, interpretat de Jean Dujardin, în care joacă și actorii Fatou N'Diaye și Pierre Niney, este regizat de Nicolas Bedos după un scenariu scris de Jean-Francois Halin.

Precedentele două pelicule din această franciză, "OSS 117: Le Caire, nid d'espions" (2006) și "OSS 117: Rio ne repond plus" (2009), au fost regizate de cineastul Michael Hazanavicius.

Nicolas Bedos, în vârstă de 42 de ani, a prezentat la Cannes 2019, în afara competiției, filmul său "La Belle Epoque", cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet și Doria Tillier.

În 2019, filmul "Hors Normes", regizat de duoul de cineaști Oliveri Nakache și Eric Toledano, a fost pelicula care a închis selecția oficială.

"Redenumind 'Derniere seance' ('Ultima proiecție') filmul de închidere al Festivalului de la Cannes, organizatorii vor să reia tradiția unei ultime mari proiecții, după modelul marilor seri cinematografice în timpul cărora au fost proiectate filmele 'E.T. Extraterestrul', de Steven Spielberg, în fostul Palais des Festivals, în 1982, și 'Thelma și Louise', de Ridley Scott, în noul Palais des Festivals, în 1991", au precizat organizatorii evenimentului.

Cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 6-17 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău