Candu, convins că va fi creată coaliția și fără PLDM și chiar dacă PL și PPE nu vor cu PCRM

  • 05 Noiembrie 2015 14:26
Candu, convins că va fi creată coaliția și fără PLDM și chiar dacă PL și PPE nu vor cu PCRM

Șeful legislativului Andrian Candu s-a declarat joi, 5 noiembrie, încrezător că o nouă coaliție majoritară va fi creată în scurt timp și fără participarea PLDM, și în pofida faptului că PL și PPE se opun unei alianțe cu PCRM.

”Sunt sigur că vom găsi soluții, indiferent dacă vor participa sau nu colegii din PLDM la formarea unei majorități parlamentare”, a declarat Andrian Candu.

El a precizat că PDM va continua discuțiile atât cu partidele de dreapta, cât și cu PCRM. ”Vom face un apel către toți deputații din partidele pro-europene să facă parte dintr-o majoritate proeuropeană și să susțină formarea unui guvern pro-european și vom continua discuțiile cu PCRM și sunt sigur că în timpul proxim vom avea un guvern pro-european cu unul dintre cele mai importante angajamente fiind cele legate de implementarea Acordului de asociere”, potrivit vicepreședintelui PDM.

Referindu-se la faptul că PL și PPE au declarat că nu vor participa într-o alianță cu comuniștii, Andrian Candu a opinat că până la urmă se va ajunge la un numitor comun. ”Vom avea consultări și în această după amiază cu colegii din PL și grupul Leancă și vom vedea care sunt pașii următori pentru a avansa în formarea unei majorități parlamentare. Sunt viziuni diferite, dar sunt sigur că aceste partide vor pune ca prioritate interesele statului și nu cele de partid așa cum au făcut cei din PLDM. Prin înțelepciune și calcul politic vor fi identificate soluții”.

În același timp, Andrian Candu a declarat că unii deputați PLDM nu ar agrea decizia luată aseară la partid, ca să nu participe la negocieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău