Candidatul PAS la alegerile pentru primăria Orhei anunță că va contesta rezultatul votului: „O adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului. Avem suficiente dovezi”

  • 06 Noiembrie 2023 11:51
Candidatul PAS la alegerile pentru primăria Orhei anunță că va contesta rezultatul votului: „O adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului. Avem suficiente dovezi”

Sergiu Stanciu, candidatul PAS pentru Primăria Orhei, transmite într-o postare pe Facebook că va contesta rezultatul votului, denunțând „o adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului.

„La Orhei, grupul criminal organizat a acționat așa cum știe cel mai bine s-o facă. O adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului. Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional.
 
Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni.
 
Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi.
 
Toate acestea se întâmplă în ochii noștri și în fața unor autorități aparent neputincioase.
 
Noi ne-am lansat într-o luptă inegală, dar dreaptă. Am documentat mai multe cazuri și am depus sesizări la CEC, poliție, avem suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Vom contesta aceste rezultate.
 
Mulțumesc tuturor celor care au crezut că se poate câștiga la Orhei. Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul.
 
Mulțumesc orheienilor, susținătorilor, celor cu caracter și demnitate!”, a scris Sergiu Stanciu pe Facebook.
 
Amintim că după procesarea a 15 procese verbale din 15 la alegerile pentru primăria Orhei, rezultatele preliminare arată că Tatiana Cociu a obținut 57,59% din voturi, în timp ce  candidatul PAS, Stanciu Sergiu, s-a clasat pe locul secund, cu 17% din voturi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău