Candidaților la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate le-a rămas doar testarea la poligraf

  • 13 Decembrie 2017 13:51
Candidaților la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate le-a rămas doar testarea la poligraf

Cei trei candidați la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI) au susținut deja două probe din concurs și le-a rămas doar testarea la poligraf.

După proba scrisă și cea a interviului, șefa Laboratorului de expertize judiciare criminale din cadrul Ministerului Justiției, Rodica Antoci, a obținut 53,5 puncte,  Francisco Talmaci, șef de Direcție la Ministerul Finanțelor – 46,4 și Lidia Chireoglo, ofițer superior de urmărire penală la Centrul Național Anticorupție - 46,3 puncte.

Testarea la poligraf este programată pentru săptămâna viitoare, după care membrii Consiliului de Integritate vor stabili învingătorul concursului.

De notat că acesta este al doilea concurs anunțat la funcția de președinte al ANI, după ce primul a fost anulat. Cei doi candidați au picat testarea la poligraf și au atacat Consiliul de Integritate al ANI în judecată.

Recent, membrii Consiliului de Integritate au validat rezultatul concursului la funcția de vicepreședinte al ANI. Unicul candidat rămas în cursă, Lilian Chișcă, a fost declarat câștigător și va fi propus președintelui Republicii Moldova pentru numirea în funcție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău