Candidații care vor susține examenul de bacalaureat pe data de 2 iunie urmează să se prezinte la centre până la ora 08.00

  • 29 Mai 2023 17:50
Candidații care vor susține examenul de bacalaureat pe data de 2 iunie urmează să se prezinte la centre până la ora 08.00

Candidații din municipiul Chișinău care vor susține pe data de 2 iunie primul examen de bacalaureat din sesiunea curentă urmează să se prezinte la centrele de desfășurare a probelor până la ora 08.00. Recomandarea vine din partea Ministerului Educației și Cercetării, în contextul organizării în țara noastră a Summitului Comunității Politice Europene, transmite MOLDPRES.

Totodată, autoritățile recomandă liceenilor și profesorilor implicați în examenul național de bacalaureat să-și planifice din timp deplasarea spre centrele de bacalaureat, întrucât pe 2 iunie traficul va fi ocazional restricționat în legătură cu plecarea oficialilor europene și pot fi cauzate unele îngreunări ale traficului, în special în zona centrală a municipiului Chișinău. 

Sesiunea curentă de bacalaureat va începe pe 2 iunie cu examenul la limba și literatura română pentru alolingvi. Aceasta se va desfășura în 57 de centre de bacalaureat din țară, dintre care 24 în municipiul Chișinău. 

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 km distanță de Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău