Când vom avea o nouă coaliție de guvernare?

  • 30 Octombrie 2015 18:49
Când vom avea o nouă coaliție de guvernare?

Partidul Democrat, Partidul Liberal și deputații neafiliați din Parlament au avut vineri, 30 octombrie, după-amiază prima întrevedere pentru formarea unei noi coaliții de guvernare.

La întrevedere nu a participat Partidul Liberal Democrat, care a anunțat că va decide în zilele următoare dacă va participa sau nu la formarea unei noi alianțe.

Întrevederea a durat aproximativ o oră, iar după aceasta, politicienii au declarat că este nevoie de o nouă majoritate pro-europeană și i-au invitat pe liberal-democrați să se alăture discuțiilor. Liderul Partidului Democrat Marian Lupu a menționat că noua majoritate trebuie formată în cel mai scurt timp posibil.

În cazul în care nu va fi formată urgent o majoritate, Republica Moldova se va confrunta cu probleme și mai grave, a menționat liderul Partidului Popular European Iurie Leancă.

Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a accentuat că nu va participa într-o alianță cu partidele de stânga și nici nu va accepta un guvern minoritar.

Președintele interimar al PLDM Valeriu Streleț a declarat în presă că nu și-ar dori o nouă coaliție alături de democrați, dar decizia va fi luată zilele viitoare în cadrul unei reuniuni de partid.

Alianța pentru Integrare Europeană III s-a desființat după ce Partidul Democrat a votat alături de comuniști și socialiști demiterea guvernului Streleț. În prezent în parlament sunt 45 de deputați socialiști și comuniști, 51 de deputați ai PLDM, PDM și PL și cinci deputați neafiliați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău