Când va începe aplicarea marcajului pe străzile din Capitală

  • 07 Mai 2020 19:07
Când va începe aplicarea marcajului pe străzile din Capitală

Autoritățile municipale nu au un răspuns exact când va începe aplicarea marcajului rutier pe străzile Chișinăului, întrucât licitația pentru procurarea vopselei este contestată. Solicitat de IPN, administratorul interimar al întreprinderii municipale „Exdrupo”, Sergiu Tomiță, a spus că vopseaua va putea fi livrată în decurs de o săptămână, în cazul unei decizii pozitive a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Municipalitatea a selectat, încă la început de februarie, antreprenorul care va livra vopseaua, dar rezultatele licitației au fost contestate de un alt participant, pe motiv că firma câștigătoare nu a prezentat certificatul de conformitate pentru vopsea. După reevaluare, a fost selectată o altă firmă, dar rezultatele au fost contestate din nou, de compania declarată inițial câștigătoare.

Dacă Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor va menține rezultatele licitației, angajații întreprinderii vor începe lucrările de aplicare a marcajului imediat cum va fi livrată vopseaua și vor permite condițiile meteo. În caz contrar, va fi organizată o nouă licitație.

Marcajului rutier va fi aplicat, în mod prioritar, pe arterele principale ale capitalei, iar spre sfârșitul verii, aproape de începutul noului an de studii, se va împrospăta marcajul pe trecerile de pietoni din preajma instituțiilor de învățământ.

Cheltuielile estimate pentru marcajul rutier pe străzile capitalei se ridică la 3,6 milioane de lei. Este nevoie de 70,5 de tone vopsea albă, 3 tone de vopsea roșie și 1,5 tone de vopsea galbenă.

Anul trecut, marcajul a început în a doua jumătate a lunii mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău