Când vă fi pusă în aplicare interdicția de plasare la vedere a produselor de tutun în unitățile comerciale din R.Moldova

  • 17 Aprilie 2020 19:07
Când vă fi pusă în aplicare interdicția de plasare la vedere a produselor de tutun în unitățile comerciale din R.Moldova

După ce a propus amânarea cu un an a aplicării interdicției de plasare la vedere a produselor de tutun în unitățile comerciale în legea pentru care își asumase răspunderea, Guvernul a aprobat astăzi cu un nou termen. Astfel, măsura urmează să fie aplicată după trei luni din momentul ridicării stării de urgență, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a declarat că termenul a fost revăzut la insistența ministrului sănătății. Dacă starea de urgență nu va fi extinsă, din data de 15 mai rețele de magazine au la dispoziție trei luni pentru a implementa măsurile prevăzute de lege.

Prevederea referitoare la plasarea produselor din tutun a fost contestată de deputații din opoziție la Curtea Constituțională, la fel ca și alte măsuri din legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea – cele privind magazinele duty-free și extragerea mineralelor. Legea a fost declarată neconstituțională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău