Când urmează să fie luată o decizie în privința Adunării Generale a Judecătorilor. Agenda următoarei ședințe a CSM

  • 11 Octombrie 2020 14:08
Când urmează să fie luată o decizie în privința Adunării Generale a Judecătorilor. Agenda următoarei ședințe a CSM

Consiliul Superior al Magistraturii va decide săptămâna viitoare asupra desfășurării ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor, convocată pentru 23 octombrie, curent. Subiectul a fost inclus în agenda ședinței CSM din 13 octombrie.

Anterior, însă, într-un aviz al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică se menționa că desfășurarea Adunării Generala a Judecătorilor, cu prezența judecătorilor din toate instanțele judecătorești din țară, ar fi inoportună luând în considerare situația nefavorabilă a infecției cu COVID-19.

În cadrul ședinței CSM urmează să fie examinat și demersul Procurorului general, Alexandr Stoianoglo, referitor la specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe. Subiectul a fost amânat la ședința anterioară a CSM, fără să se invoce vre-un motiv.

De menționat că recent, Procuratura generală a sesizat CSM și Ministerul Justiției privind instituirea completelor de judecători specializați în examinarea dosarelor ce vizează „furtul miliardului”. Potrivit procuraturii, în soluționarea dosarelor privind jaful bancar urmează a fi implicați cei mai instruiți ofițeri de urmărire penală, procurori și judecători.

De asemenea, CSM urmează să aprobe proiectul bugetelor instanțelor judecătorești pentru anul 2021.

Agenda viitoarei ședințe a CMS poate fi consultată AICI

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău