Când PDM, PAS și Platforma DA se vor întâlni pentru consultări în vederea formării unei eventuale garnituri guvernamentale

  • 20 Iunie 2020 10:00
Când PDM, PAS și Platforma DA se vor întâlni pentru consultări în vederea formării unei eventuale garnituri guvernamentale

Săptămâna viitoare vor avea loc consultări între Partidul Democrat (PDM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (DA) în contextul configurării unei noi majorități parlamentare și formării unei eventuale garnituri guvernamentale. Despre acest lucru au vorbit în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, deputatul PAS, Igor Grosu și deputatul Platformei DA, Igor Munteanu.

„Luni ne vom întâlni cu PDM și PAS, trebuie să atingem acel context care să ne garanteze contextul politic. Ne-am întâlnit informal pe platformă parlamentară, nu vom accepta să mergem la diferite evenimente organizate la Președinție, la Condrița. Am avut discuții cu PDM. Nu este atât de complicat să avem 52 de voturi, când PAS ne va asigura numărul necesar de voturi și împreună vom avea acordul PDM și Pro Moldova de a participa la acest exercițiu. Partidul Șor îl excludem din start”, a spus Igor Munteanu, potrivit sursei citate.

Și deputatul Igor Grosu a confirmat că săptămâna viitoare vor avea loc consultări între cele trei partide pentru formarea unei eventuale garnituri guvernamentale.

„Săptămâna viitoare vom avea consultări în trei PAS, PPDA și PDM. Sper să avem mai multă claritate, indiferent de tipul discuțiilor, vom primi mai multe răspunsuri de la PDM în posibila viitoare garnitură guvernamentală. Guvernul dat (n.r. Guvernul Chicu) trebuie să plece, și-a demonstrat incompetența, aroganța. La scurt timp noi trebuie să avem un alt Guvern. Întrebarea este alta. Cu cine votăm alt Guvern, care trebuie să fie unul pe sprânceană. Deocamdată, ceea ce spun colegii de la PPDA că PAS nu s-a decis este fals. Ei nu au răspuns – cu cine numim un nou Guvern, care va fi rolul PDM în acest proces – nu avem răspuns la această întrebare”, a spus Igor Grosu.

Potrivit lui, până în prezent nu au fost discutate nume privind ocuparea anumitor funcții într-un viitor Guvern. „Totul va depinde de calitatea oamenilor, noi nu am discutat nume pentru portofoliile cele mai importante: Sănătate, Economie, MAI, MAEIE, totul va depinde de experiența și portofoliul persoanelor respective. Acest Guvern va fi unul de sacrificiu”, a spus Igor Grosu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău