Când absolvenții liceelor vor putea să afle rezultatele la BAC

  • 21 Iunie 2019 13:31
Când absolvenții liceelor vor putea să afle rezultatele la BAC

Rezultatele preliminare la BAC vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 26 iunie, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației Culturii și Cercetării (MECC).

Astăzi, 21 iunie, s-a desfășurat ultima probă din cadrul sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat 2019, la care au participat 470 de candidați. Potrivit MECC, proba la limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari s-a desfășurat în 14 Centre de Bacalaureat. Proba la limba și literatura bulgară a fost susținută de 179 de candidați, 260 de candidați au susținut proba la limba și literatura găgăuză, iar 31 – la limba și literatura ucraineană.

Testele de examen vor fi verificate până la data de 25 iunie. Rezultatele preliminare vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la data de 26 iunie. Fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate, accesând site-ul web www.bac.edu.md, în zilele de 26 și 27 iunie, în baza unei parole pe care o va obține de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

În zilele de 26 și 27 iunie candidații vor avea posibilitatea să depună contestații. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 4 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău