Cancelarul german Olaf Scholz va fi primit de președintele Joe Biden la Casa Albă pe 7 februarie. Cei doi lideri vor discuta despre tensiunile actuale dintre Rusia și Ucraina

  • 27 Ianuarie 2022 18:18
Cancelarul german Olaf Scholz va fi primit de președintele Joe Biden la Casa Albă pe 7 februarie. Cei doi lideri vor discuta despre tensiunile actuale dintre Rusia și Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, pe 7 februarie, fiind de așteptat ca cei doi lideri să discute despre tensiunile actuale dintre Rusia și Ucraina, a anunțat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, potrivit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Biden și Scholz vor evoca ''angajamentul lor comun de a continua pe cale diplomatică și de a-și uni eforturile pentru a descuraja Rusia privind orice agresiune contra Ucrainei'', a precizat Psaki într-un comunicat.

SUA și NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianței Nord-Atlantice și o revenire la desfășurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în același timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea.

Moscova a formulat în decembrie către Washington o serie de cereri cu privire la arhitectura de securitate europeană, solicitând în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est, mai ales către Ucraina, încetarea cooperării Alianței cu statele din fostul bloc sovietic și renunțarea la manevrele și desfășurările de trupe ale NATO în statele care au aderat la această alianță după 1997.

Consultările dintre Moscova și Washington începute pe 10 ianuarie asupra acestor solicitări nu au condus la o înțelegere, în timp ce oficialii occidentali au calificat drept inacceptabile cererile Moscovei, pe care au amenințat-o cu sancțiuni dure dacă atacă Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău