Cancelarul german Olaf Scholz spune că Germania este pregătită pentru oprirea gazului rusesc

  • 10 Septembrie 2022 14:10
Cancelarul german Olaf Scholz spune că Germania este pregătită pentru oprirea gazului rusesc

Germania și Europa sunt pregătite să facă față consecințelor în cazul în care Rusia va decide să oprească complet livrările de gaze, a declarat sâmbătă cancelarul țării, Olaf Scholz, scrie Bloomberg.

Germania s-a pregătit „pentru ca Rusia să întrerupă în mare parte livrările de gaze din cauza războiului împotriva Ucrainei”, a declarat Scholz, adăugând că țara sa a înființat terminale pe coasta de nord a Germaniei pentru a importa gaze lichide.

Cea mai mare economie a Europei se află în centrul crizei energetice de pe continent, în condițiile în care președintele rus Vladimir Putin reduce livrările ca represalii la sancțiunile legate de războiul din Ucraina. Au crescut îngrijorările că Germania s-ar putea confrunta cu un val de falimente în urma crizei.

„Am economisit gaz. Folosim din nou capacitățile de producție ale centralelor electrice pe cărbune. La începutul anului viitor vom avea posibilitatea de a folosi centralele nucleare rămase în sudul Germaniei, dacă va fi necesar”, a declarat cancelarul, transmite ecomedia.ro.

Declarațiile sale vin după o decizie criticată pe scară largă a ministrului său al economiei, Robert Habeck, de a menține două dintre centralele nucleare ale țării în rezervă de rezervă.

Acest plan a primit o lovitură dură atunci când operatorul centralelor s-a adresat lui Habeck într-o scrisoare în care spunea că acest lucru „nu este fezabil din punct de vedere tehnic și, prin urmare, nu este potrivit ca mijloc de a asigura cota de aprovizionare a acestor centrale”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău