Cancelarul federal german intenționează să discute cu președintele rus Vladimir Putin "curând"

  • 10 Iunie 2023 17:05
Cancelarul federal german intenționează să discute cu președintele rus Vladimir Putin

Cancelarul federal german Olaf Scholz a declarat că intenționează să mențină contactul cu președintele rus Vladimir Putin și să discute cu acesta "curând", informează sâmbătă DPA.

Scholz a menționat că a discutat cu Vladimir Putin la scurt timp după ce liderul de la Kremlin a ordonat, în urmă cu 15 luni, declanșarea invaziei asupra Ucrainei, transmite Agerpres.

"Intenționez să fac din nou acest lucru curând", a declarat Scholz în cadrul celui de-al 38-lea Congres al Bisericii Protestante Germane, în orașul Nürnberg in sudul Germaniei.

O condiție prealabilă pentru o "pace corectă" este ca Rusia să-și retragă trupele, a continuat Olaf Scholz. "Acest lucru trebuie să fie înțeles", a subliniat el.

Îndemnuri ocazionale la "negocieri" au putut fi auzite din audiență.

"Negocierile sunt ok. Problema este cine negociază cu cine și în legătură cu ce", a răspuns Scholz la aceste îndemnuri.

Cancelarul federal german a subliniat mai demult principiile poziției pe care Berlinul o are față de războiul declanșat de Rusia în Ucraina și a declarat că trebuie să se prevină escaladarea conflictului.

"Este corect să acționăm în mod coordonat în tot cea ce facem. Să analizăm fiecare pas și să nu mergem singuri. Respectăm acest principiu de la bun început", a spus cancelarul federal german.

Frontierele din Europa nu trebuie modificate cu forța, a mai declarat Scholz în fața audienței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău