Cancelarul Austriei a denunțat „agresiunea rusă” în estul separatist al Ucrainei și cheamă Moscova la negocieri privind situația din Donbas

  • 04 Septembrie 2018 17:57
Cancelarul Austriei a denunțat „agresiunea rusă” în estul separatist al Ucrainei și cheamă Moscova la negocieri privind situația din Donbas

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a cărui țară deține în prezent președinția Consiliului Uniunii Europene, a denunțat astăzi „agresiunea rusă” în estul separatist al Ucrainei, într-o declarație neobișnuit de puternică făcută în cadrul vizitei pe care o efectuează la Kiev, și a lansat un apel către Moscova să revină la masa negocierilor pentru a rezolva situația din Donbas, potrivit agențiilor de presă dpa, Interfax-Ukraina.

„Este nevoie de o reacție clară la agresiunea rusă”, a afirmat Kurz într-o conferință de presă comună susținută cu președintele ucrainean Petro Poroșenko la Kiev, în care a evocat că, în luna iunie, UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei.

În același timp, Sebastian Kurz a invitat Rusia să revină la 'masa negocierilor' în cadrul așa-numitului 'format Normandia' (Ucraina, Germania, Franța, Rusia).

Vizita cancelarului austriac survine într-un moment delicat al relațiilor între Viena și Kiev. Autoritățile ucrainene au fost scandalizate de recenta vizită în Austria a președintelui Vladimir Putin, care a asistat la 18 august la nunta șefei diplomației austriece Karin Kneissl, cu care a și dansat, amintește AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău