Cancelaria prezidențială de la Kiev susține că "rușii reduc treptat cerințele" în discuțiile cu Ucraina

  • 04 Martie 2022 11:21
Cancelaria prezidențială de la Kiev susține că

Oleksi Arestovici, consilierul șefului cancelariei prezidențiale ucrainene, a transmis, vineri, câteva dintre detaliile negocierilor ruso-ucrainene privind încetarea ostilităților. Potrivit lui Arestovici, "rușii reduc treptat cerințele".

"Au încetat să mai vorbească despre 'denazificare' și așa mai departe. Și au început să vorbească despre... despre calitatea de stat nealiniat, deși nu au insistat prea mult asupra acestui subiect. A fost vorba despre prevenirea desfășurării anumitor tipuri de arme ofensive în Ucraina" - a explicat consilierul. Totodată, Arestovici a menționat că această reducere a cerințelor arată că Federația Rusă înțelege că nu este posibil să-și atingă obiectivele politice prin mijloace militare.

Consilierul șefului cancelariei prezidențiale ucrainene a amintit singurul acord la care s-a ajuns în cadrul negocierilor de joi seară, care au avut loc în Belarus. "Este o înțelegere teoretică, un consimțământ al părților în ceea ce privește acordarea de asistență umanitară sau crearea de culoare umanitare în orașele ucrainene încercuite, orașe care suferă din cauza invaziei rusă" - a subliniat Arestovici, adăugând că această înțelegere va fi sprijinită de comunitatea internațională.

UNIAN amintește că Rusia are următoarele solicitări în negocierile cu delegația Kievului: Ucraina să aibă un statut de țară nealiniată militar, stabilită la nivel parlamentar prin referendum; recunoașterea de către Ucraina a republicilor separatiste din Donbas - pe care Rusia le numește "Republica Populară Donețk" și "Republica Populară Luhansk" - în cadrul administrativ al celor două regiuni ucrainene; "denazificarea" Ucrainei; recunoașterea Crimeii ca parte a Rusiei.

Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău