Canada va trimite Ucrainei material militar suplimentar

  • 09 Martie 2022 17:30
Canada va trimite Ucrainei material militar suplimentar

Canada va trimite material militar suplimentar Ucrainei, invadată de Rusia, a anunțat miercuri, la Berlin, premierul canadian Justin Trudeau, informează AFP, citat de Agerpres.

"Trimitem ajutor umanitar, am pus în aplicare sancțiuni extrem de severe pentru a-l pedepsi pe (Vladimir) Putin și pe oligarhi, iar astăzi eu anunț alocarea a 50 de milioane de dolari (canadieni) suplimentari, pentru a trimite echipamente militare în Ucraina", a declarat Trudeau în timpul unei conferințe de presă comune cu cancelarul federal german Olaf Scholz.

Liderul canadian a evocat în acest sens "un anumit număr de echipamente specializate, inclusiv camere utilizate în drone pe care le fabrică o companie canadiană și pe care vom putea începe să le trimitem în următoarele zile spre Ucraina".

"Sperăm să putem în continuare să trimitem echipamente și ajutor, în pofida provocărilor de la frontierele" Ucrainei, a adăugat Trudeau.

În afară de aceste echipamente, Canada vrea să aloce, potrivit lui Trudeau, circa 3 milioane de dolari luptei împotriva dezinformării ruse. "Trebuie să apărăm adevărul și să fim vigilenți în fața dezinformării care încearcă să ne inducă în eroare și să ne divizeze și mai mult", a spus Trudeau.

Guvernul canadian a anunțat deja pe 14 și 27 februarie că va trimite în Ucraina echipamente militare de protecție, precum căști și veste antiglonț, precum și arme și muniții.

Canada numără o importantă comunitate ucraineană care se ridică la circa 1,3 milioane de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău