Canada va continua sancțiunile împotriva Rusiei - asigură premierul Justin Trudeau

  • 03 Iulie 2019 10:24
Canada va continua sancțiunile împotriva Rusiei - asigură premierul Justin Trudeau

Canada va continua sancțiunile împotriva Rusiei și a persoanelor care au legătură cu agresiunea împotriva Ucrainei - a declarat premierul canadian, Justin Trudeau, în timpul unei întâlniri cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat, marți, în vizită la Ottawa.

Potrivit lui Trudeau, Canada continuă să fie o țară care a impus sancțiuni serioase Rusiei, dar va acționa în acest sens în colaboare cu prietenii și partenerii internaționali.

"Credem că este extrem de important să vedem acțiuni pozitive din partea Rusiei și vom continua să susținem în mod serios Ucraina, introducând sancțiuni împotriva oficialilor ruși" - a asigurat premierul canadian. Totodată, Trudeau a condamnat acțiunile Rusiei în cazul marinarilor ucraineni luați prizonieri în 25 noiembrie 2018, în Strâmtoarea Kerci.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat încrederea că pacea în Donbas poate fi instaurată numai prin mijloace politice și diplomatice. În plus, în opinia lui Zelenski, sancțiunile împotriva Rusiei rămân un instrument de presiune politică asupra statului agresor.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău