Canada | Un suspect arestat în incidentul armat de la Fredericton; doi polițiști printre victime

  • 10 August 2018 18:09
Canada | Un suspect arestat în incidentul armat de la Fredericton; doi polițiști printre victime

Un suspect a fost arestat în urma incidentului armat în care cel puțin patru persoane au fost ucise vineri la Fredericton, capitala provinciei New Brunswick din estul Canadei, a anunțat poliția locală, citată de AFP și Reuters.

Printre cele patru victime se află și doi polițiști, a precizat sursa citată.

Zona unde a avut loc incidentul a fost încercuită de forțele de ordine, iar ancheta continuă, a precizat poliția pe Twitter.

Aceasta a informat anterior că echipaje de poliție au răspuns la un 'incident în desfășurare' pe Brookside Drive, vineri dimineață, la ora locală 07.30.

'Locuitorilor li se cere să evite zona și să rămână în case, cu ușile închise, pentru a fi în siguranță', a mai transmis poliția pe rețelele sociale.

Brookside este un cartier rezidențial situat în apropierea unei mici zone comerciale, în centrul orașului Fredericton cu 60.000 de locuitori.

Poliția a cerut de asemenea populației să nu difuzeze informații susceptibile să indice localizarea exactă a incidentului.

Acesta a' făcut cel puțin patru morți', a menționat poliția, fără a da alte detalii despre cauzele sale.

Primele imagini difuzate de postul CBC arătau numeroase mașini de poliție și ambulanțe încercuind o zonă rezidențială de case.

'Vești îngrozitoare vin de la Fredericton', a reacționat premierul canadian Justin Trudeau pe Twitter. 'Inima mea este alături de toți cei afectați de incidentul armat din această dimineață. Urmărim situația îndeaproape', a adăugat el.

În seara zilei de 22 iulie, un bărbat a deschis focul pe o arteră animată din metropola Toronto, omorând o tânără de 18 ani și o fetiță de 10 ani și rănind alte 13 persoane.

Atacul de la Toronto a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, dar poliția a declarat că nu există nicio dovadă care să sprijine revendicarea.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău