Canada: Trudeau spune că se va asigura că accidentul aviatic din Iran va fi investigat temeinic

  • 08 Ianuarie 2020 19:15
Canada: Trudeau spune că se va asigura că accidentul aviatic din Iran va fi investigat temeinic

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat miercuri că guvernul său se va adresa partenerilor internaționali pentru a se asigura că accidentul aviatic din Iran, în care au murit 176 de persoane, printre care 63 de cetățeni canadieni, va fi investigat temeinic, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines au murit după ce aeronava s-a prăbușit miercuri la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul internațional din Teheran. Avionul avea ca destinație capitala ucraineană Kiev.

'Guvernul nostru va continua să lucreze îndeaproape cu partenerii săi internaționali pentru a asigura că această prăbușire va fi investigată în amănunțime, și că întrebările canadienilor vor primi răspuns', a afirmat Trudeau într-un comunicat, după ce le-a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor.

Trudeau a mai spus că guvernul său se află în contact cu cel al Ucrainei și 'discută cu autoritățile relevante și cu partenerii internaționali'.

Canada a rupt relațiile diplomatice cu Iranul în 2012.

Între cele două țări nu există zboruri directe, ceea ce înseamnă că pasagerii trebuie să călătorească cu escală.

Potrivit recensământului din 2016, aproximativ 210.000 din cei 38 milioane de locuitori ai Canadei sunt de origine iraniană.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău