Canada: Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonț în timpul unui miting (media)

  • 13 Octombrie 2019 12:45
Canada: Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonț în timpul unui miting (media)

Premierul canadian Justin Trudeau, în campanie pentru alegerile legislative din 21 octombrie, a fost nevoit să poarte o vestă antiglonț sâmbătă, în timpul unui miting în Ontario, din cauza amenințărilor la adresa securității sale, a dezvăluit postul public de televiziune CBC, citat de AFP, preluat de Agerpres.

Liderul liberal a venit cu o întârziere de mai bine de o oră și jumătate la un miting din Mississauga, la periferia Toronto (Ontario, centru), unde îl așteptau peste 2.000 de susținători. Trudeau purta o vestă antiglonț sub cămașă și un sacou, în contextul în care în general liderul liberal preferă să poarte doar cămașă la mitingurile sale, potrivit postului public.

"Un dispozitiv de securitate mai important decât de obicei" și polițiști cu experiență au fost prezenți la miting, după "o amenințare la adresa securității", potrivit postului anglofon, care a citat surse liberale.

Echipa de campanie a lui Trudeau nu a dorit să comenteze motivele întăririi măsurilor de securitate în jurul premierului Trudeau.

Candidatul liberal și-a pronunțat discursul fără incidente, încadrat de mai mulți polițiști, iar apoi a făcut o baie de mulțime. Soția sa, Sophie Grégoire-Trudeau, care trebuia să urce pe scenă înaintea lui Trudeau, nu a mai susținut în cele din urmă un discurs, potrivit mai multor media.

Jandarmeria Regală din Canada (GRC, poliția federală) supraveghează zilnic mesajele de ură publicate împotriva șefilor partidelor în campanie de teamă ca autorii acestor mesaje să nu treacă la fapte, potrivit surselor citate de CBC. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău