Canada negociază cu Pakistanul pentru a o primi pe Asia Bibi, creștina achitată după ce a fost condamnată la moarte pentru blasfemie

  • 12 Noiembrie 2018 16:25
Canada negociază cu Pakistanul pentru a o primi pe Asia Bibi, creștina achitată după ce a fost condamnată la moarte pentru blasfemie

Canada se află în discuții cu autoritățile pakistaneze pentru a o primi pe Asia Bibi, achitată de Curtea Supremă din țara sa după o condamnare la moarte pentru blasfemie și a cărei viață este amenințată, a declarat luni premierul canadian Justin Trudeau, scrie Agerpres.

„Ne aflăm în discuții cu guvernul pakistanez, nu vreau să spun acum mai mult pentru că este o chestiune foarte delicată, însă, după cum știți foarte bine, Canada este o țară primitoare', a spus premierul canadian într-un interviu acordat AFP.

'Există un context intern delicat pe care îl respectăm', a adăugat Trudeau, care se află la Paris cu ocazia ceremoniilor consacrate împlinirii a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial.

El a făcut referire la manifestațiile masive organizate de islamiști care contestă decizia Curții Supreme pakistaneze și care cer executarea Asiei Bibi, o femeie creștină din zona rurală a Pakistanului, în vârstă de circa 50 de ani și mamă a cinci copii, condamnată la moarte pentru "blasfemie" în 2010 după ce a fost denunțată de un imam.

Ea a fost eliberată în cursul nopții de miercuri spre joi după achitarea sa de către Curtea Supremă și se află în prezent într-un 'loc sigur' în Pakistan, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Islamabad după ce unele media anunțaseră plecarea ei în străinătate.

Soțul Asiei Bibi a cerut sâmbătă azil pentru familia sa în SUA, Marea Britanie sau Canada, susținând că se află într-un mare pericol dacă rămân în Pakistan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău