Canada impune noi sancțiuni Rusiei pentru anexarea Crimeei

  • 30 Martie 2021 09:47
Canada impune noi sancțiuni Rusiei pentru anexarea Crimeei

Guvernul canadian a anunțat noi sancțiuni împotriva a doi oficiali și a patru companii din Rusia în semn de protest împotriva „anexării și ocupării ilegale” a Crimeei. Noile măsuri, anunțate în colaborare cu Australia, sunt în concordanță cu cele adoptate recent de Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Sancțiunile prevăd, în special, înghețarea activelor și interzicerea tranzacțiilor în Canada pentru oficialii ruși Aleksandr Ganov și Leonid Rișenkin, a anunțat ministerul de externe canadian într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Ganov conduce o companie ce operează servicii feroviare între Rusia și Peninsula Crimeea, iar Rișenkin a supravegheat construirea unui pod de autostradă peste strâmtoarea Kerci.

"Rusia a ignorat în mod constant apelurile comunității internaționale, și aceasta timp de șapte ani, pentru a pune capăt încălcării suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, precum și a dreptului internațional", a declarat șeful diplomației canadiene, Marc Garneau.

Canada a impus peste 440 de sancțiuni Rusiei pentru anexarea Crimeei

Conflictul dintre luptătorii sprijiniți de Rusia și trupele ucrainene s-a soldat cu moartea a peste 13.000 din 2014, când Rusia a anexat Crimeea iar forțele proruse din estul Ucrainei s-au răzvrătit împotriva Kievului.

Din 2014, Canada a sancționat peste 440 de oficiali și entități care au conexiuni cu această criză, în multe din cazuri în colaborare cu aliații săi.

Săptămâna trecută, Ottawa a anunțat sancțiuni împotriva a nouă oficiali ruși pentru a protesta împotriva tratamentului aplicat principalului opozant al președintelui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău