Canada anunță sancțiuni economice împotriva Rusiei din cauza crizei din Ucraina

  • 23 Februarie 2022 08:50
Canada anunță sancțiuni economice împotriva Rusiei din cauza crizei din Ucraina

Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunțat o "serie de sancțiuni" economice împotriva Rusiei "până când integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită".

În special, Canada va "interzice canadienilor să efectueze orice tranzacții externe" cu teritoriile separatiste pro-ruse Lugansk și Donețk și va impune sancțiuni parlamentarilor ruși care au votat în favoarea "deciziei ilegale de a recunoaște aceste teritorii", a declarat el în cursul unei conferințe de presă, în urma anunțurilor de sancțiuni din partea Europei și a Statelor Unite, scrie digi24.ro.

În plus, voi fi impuse "sancțiuni suplimentare" băncilor ruse susținute de stat, iar Canada "va interzice orice tranzacție financiară cu acestea", a adăugat el.
"Este absolut inacceptabil că Rusia a invadat din nou Ucraina", a susținut Justin Trudeau, citat de Agerpres.

Aceste anunțuri au fost făcute după sancțiunile economice anunțate mai ales de SUA și Germania.

Ministrul canadian al apărării, Anita Anand, a mai indicat că Ottawa a finalizat a doua livrare de arme către Ucraina și a autorizat desfășurarea suplimentară a 460 de soldați, în special în Letonia, pentru a participa prin intermediul NATO la securitatea și stabilitatea Europei Centrale și de Est.

Canada consideră că "nu este prea târziu pentru Rusia să caute o soluție diplomatică", a spus Justin Trudeau, afirmând că discuțiile diplomatice "continuă".

De asemenea, șefa diplomației canadiene, Mélanie Joly, l-a convocat pe "ambasadorul Rusiei pentru a cere explicații despre agresiunea continuă a Rusiei, încălcarea dreptului internațional și nerespectarea de către aceasta a suveranității ucrainene", a declarat ea pe Twitter.

Săptămâna trecută, Ottawa a anunțat trimiterea de echipamente militare letale și muniție către Ucraina pentru a "descuraja Rusia să continue agresiunea sa" împotriva acestei țări. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău