Canada anunță noi sancțiuni împotriva a zece ''complici'' la invazia rusă în Ucraina

  • 07 Martie 2022 18:44
Canada anunță noi sancțiuni împotriva a zece ''complici'' la invazia rusă în Ucraina

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat luni noi sancțiuni împotriva a zece "complici" ai invaziei ruse în Ucraina, înalți responsabili guvernamentali și oligarhi ruși, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Canada anunță noi sancțiuni împotriva a zece indivizi complici la această invazie nejustificată", a declarat Justin Trudeau în timpul unei conferințe de presă la Londra, alături de omologii săi britanic Boris Johnson și olandez Mark Rutte.

Numele acestor persoane provin de pe o listă alcătuită de opozantul rus aflat în detenție Aleksei Navalnîi, printre care "foști și actuali înalți responsabili guvernamental, oligarhi și susținători" ai puterii ruse, a precizat Trudeau.

"Sancțiunile vor pune o presiune crescută" asupra Moscovei, "în special asupra anturajului apropiat" al președintelui rus Vladimir Putin, a dat asigurări premierul canadian.

Recent, Ottawa a anunțat deja interzicerea oricăror importuri de țiței rus și sancțiuni împotriva a zece membri ai structurilor de conducere a două importante companii din sectorul energetic rus, Rosneft și Gazprom.

Canada a revocat de asemenea statutul comercial special al Rusiei și Republicii Belarus, impunând astfel taxe de import de 35% pentru produse din cele două țări

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău