Canada: Ambasadorul Rusiei, convocat pentru atacurile asupra civililor din Ucraina

  • 19 Ianuarie 2023 08:35
Canada: Ambasadorul Rusiei, convocat pentru atacurile asupra civililor din Ucraina

Ministrul canadian de externe a declarat miercuri că Ottawa l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Canada în semn de protest față de atacurile forțelor ruse împotriva civililor din Ucraina, inclusiv cel de la Dnipro, soldat cu moartea a cel puțin 45 de persoane, informează Agerpres.

Oficialii canadieni l-au convocat pe ambasadorul rus pentru a clarifica că "nu acceptă brutalitatea extremă a atacurilor recente ale Rusiei împotriva civililor din Dnipro" și pentru a condamna față în față comentariile antisemite făcute de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat reporterilor din Toronto șefa diplomației canadiene Melanie Joly.

Atacul de sâmbătă 14 ianuarie, asupra unui bloc de apartamente din Dnipro s-a soldat cu cel mai ridicat număr de victime în rândul civililor de la începutul campaniei de bombardamente ale forțelor ruse, în urmă cu trei luni.

Canada, alături de alte state occidentale, a impus sancțiuni ample Rusiei pentru invadarea Ucrainei, iar Melanie Joly a spus că Ottawa va continua să tragă Moscova la răspundere.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, 18 ianuarie Canada a anunțat furnizarea a 200 de vehicule blindate Senator, ca parte a asistenței militare pentru Ucraina.

"Vom continua să sufocăm regimul rus cu sancțiuni coordonate și vom continua să contracarăm minciunile rusești prin fapte", a declarat Joly, vorbind alături de omologul britanic James Cleverly.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău