Canada a trimis două nave de război în Marea Baltică

  • 27 Iunie 2022 08:37
Canada a trimis două nave de război în Marea Baltică

Canada a trimis duminică două nave de război în Marea Baltică și în Atlanticul de Nord și care s-au alăturat celor două fregate aflate deja în regiune pentru a întări flancul estic al NATO ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei, relatează Agerpres, care citează AFP.

Navele HMC Kingston și Summerside vor fi desfășurate timp de patru luni în cadrul unor ”măsuri de descurajare în Europa Centrală și de Est”, lansate după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, a anunțat Marina canadiană într-un comunicat.

În octombrie, navele vor participa la exerciții subacvatice de îndepărtare a minelor și vor menține un ”nivel ridicat de pregătire” care le va permite ”să răspundă rapid și eficient în sprijinul oricărei operațiuni NATO”, a precizat sursa citată.

HMCS Halifax și Montreal urmează să revină în iulie de la operațiunea „Reassurance”, care vizează să descurajeze Rusia în orice intervenție în țările Europei Centrale și de Est și care este cea mai amplă din punct de vedere al efectivelor condusă de Canada în Europa în ultimul deceniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău