Campionatul Mondial de fotbal 2022. Croația a surclasat Canada, Germania și Spania și-au împărțit punctele, în meciurile disputate aseară

  • 28 Noiembrie 2022 08:08
Campionatul Mondial de fotbal 2022. Croația a surclasat Canada, Germania și Spania și-au împărțit punctele, în meciurile disputate aseară

Selecționata Croației, vicecampioana mondială, a obținut prima sa victorie la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, 4-1 (2-1) cu Canada, duminică seara, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, într-un meci din Grupa F.

Croația și-a respectat în sfârșit blazonul, după un debut dezamăgitor contra Marocului, făcând un pas spre optimile de finală, prin golurile marcate de Andrej Kramaric (36, 70), Marko Livaja (44) și Lovro Majer (90+4).

Alphonso Davies (2) a marcat primul gol al Canadei la o Cupă Mondială.

Croația este pentru moment liderul grupei, însă calificarea se va juca în ultima etapă, după ce Marocul a întrecut Belgia cu 2-0. Canada nu mai are nicio șansă de a merge mai departe, la a doua sa prezență la Cupa Mondială (după 1986).

Ultimele meciuri din grupă se vor juca pe 1 decembrie, Croația - Belgia (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 17:00) și Canada - Maroc (Al Thumama Stadium - Doha, 17:00).

Selecționatele Spaniei și Germaniei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, într-un meci din Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Rezultat echitabil între cele două foste campioane mondiale, după golurile marcate de Alvaro Morata (62), respectiv Niclas Fuellkrug (83). Cele două formații veneau după debuturi complet diferite.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 1 decembrie, Japonia - Spania (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 21:00) și Costa Rica - Germania (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).

Germania are nevoie de victorie în ultimul joc și ca Spania să învingă Japonia. Spania merge mai departe și cu un egal. Dacă pierde în fața Japoniei, poate rata calificarea în cazul unei victorii a Costa Ricăi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău