Campionatul de fotbal în România va reîncepe săptămâna curentă

  • 11 Iunie 2020 10:56
Campionatul de fotbal în România va reîncepe săptămâna curentă

Prima competiție pentru care a fost deja stabilită o dată de reluare în România este Liga 1 la fotbal, relatează MOLDPRES.

Competiția va reveni din weekend-ul 13-14 iunie. Ea se va desfășura, însă, fără spectatori, potrivit sursei citate.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului (MTS), a anunțat permiterea reluării competițiilor sportive desfășurate în aer liber, care vor putea fi organizate în urma unui acord încheiat cu MTS. În schimb, pentru sporturile din sală, precum handbal sau baschet, vor fi permise, deocamdată, doar reînceperea antrenamentelor, cu respectarea distanțării sociale.

”Se pot organiza competiții sportive, în anumite condiții. Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanță, de la cei mai mici, până la seniori. Se deschid competițiile în aer liber pentru sporturile individuale.

Sunt permise antrenamentele individuale și la sporturile de sală, cu respectarea celor șapte metri pătrați pentru fiecare sportiv. Se pot relua antrenamentele și competițiile la sporturile în bazin, dar doar pentru sportivii legitimați. În continuare, rămâne, din păcate, regula fără spectatori”, a declarat Ionuț Stroe, în cadrul unei conferințe de presă.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică din Republica Moldova a decis  să permită, din 1 iunie curent, reluarea  antrenamentelor desfășurate în aer liber, pentru sportivii legitimați de către următoarele Federații Sportive din Moldova: Federația de Badminton; Federația de Caiac-Canoe; Federația de Fotbal; Federația de Haltere; Federația Sporturilor Nautice; Federația de Tenis.

Procesul de instruire și antrenament se desfășoară exclusiv la centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive, acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu respectarea prevederilor din Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău