Campanie Pro-Europa în localitățile din Republica Moldova

  • 18 Noiembrie 2014 14:44
Campanie Pro-Europa în localitățile din Republica Moldova

Aproape 30 la sută din populația cu drept de vot din Republica Moldova nu știe pe cine ar vota și dacă va merge la vot pe 30 noiembrie, potrivit sondajelor de opinia din ultimele săptămâni.

Pentru a-i mobiliza pe moldoveni să-și exercite acest drept, iar în același timp să opteze pentru o formațiune care se pronunță pentru continuarea parcursului European al țării, Asociația Convergențe Europene desfășoară o amplă campanie de informare în mai multe localități din Republica Moldova. Ina Guțu are mai multe detalii.

Prin intermediul pliantelor cu informații despre UE și Acordurile semnate de Chișinău cu Bruxellesul, a discuțiilor cu voluntarii, evenimentelor culturale de anvergură,  membrii Asociației Convergențe Europene își doresc să-i convingă pe câți mai mulți cetățeni să voteze. Cu genericul ”Eu votez pro-europeni”,  campania are drept scop stimularea cetățenilor indeciși ca la 30 noimbrie să-și exercite dreptul în favoarea formațiunilor  pro-europene, susține Tudor Cojocariu, coordonatorul campaniei.

Avem două tipuri de pliante. Unul se referă la avantajele Acordului de Asociere recent ratificat de Parlamentul European, avantajele privind libera circulațe pentru fiecare dintre noi. Alt pliant conține informații comparative în cifre, grafice, între Uniunea Europeană și Uniunea așa-zis Vamală a lui Putin”, a declarta Tudor Cojocariu.

Am întrebat câțiva chișinăueni în ce direcție ar trebui să se îndrepte Republica Moldova.

”Sigur că spre Europa. Este un viitor mai bun, șanse mai bune de viață, un trai decent. Nu trebuie să mergem înapoi unde am fost și am văzut că nu e atât de bine.”

”E i-aș sfătui pe mulți părinși să-și asculte copiii. Majoritatea vor în Uniunea Europeană. La fel și eu. Nu putem merge împotriva copiilor și împotriva viitorului.”

”Suntem amplasați în așa fel încât suntem obligați să cooperăm cu Uniunea Europeană. Cred că ar trebui să menținem această etapă de integrare europeană, pentru a nu rămâne în urmă în dezvoltarea economică și socială ”

”Uniunea europeană înseamnă prosperitate, dezvoltare și șanse noi”

Până acum campania a fost desfășurată în mai multe localități din Criuleni, Chișinău și Orhei.  Campania ”Eu votez pro-europeni”, demarată la mijlocul lunii octombrie, face parte din programul de promovare a valorilor europene ”UE vine la tine acasă”, program desfășurat cu sprijinul Asociației Pro Basarabia și Bucovina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău