Campanie de salubrizare în capitală. Zilnic sunt implicați 400 de angajați

  • 11 Martie 12:08
Campanie de salubrizare în capitală. Zilnic sunt implicați 400 de angajați

De la începutul campaniei de primăvară, au fost realizate mai multe lucrări de salubrizare și evacuare a deșeurilor, preponderent vegetale, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău. În fiecare zi, în acest proces au fost implicați aproximativ 400 de angajați. Salubrizarea mecanizată a fost asigurată cu 20 de utilaje de tip Hako și Avant. Datele au fost prezentate de șeful Direcției generale locativ comunală și amenajare, Ion Burdiumov, la ședința serviciilor municipale, transmite IPN.

Săptămâna precedentă, conform planului aprobat, întreprinderea de prestare a serviciilor locative de la Botanica a efectuat lucrări de spălare a 97 de stații, 576 de coșuri de gunoi, a fost integral spălată subterana de la intersecția Dacia cu bulevardul Traian. Au fost spălate trotuarele de pe bulevardul Dacia. Săptămâna curentă, serviciile comunale vor continua spălarea cu partea pară. Angajații de la întreprinderea din sectorul Centru au spălat 81 de stații din sector, 179 de coșuri de gunoi. A fost spălat trotuarul din bulevardul Ștefan cel Mare, partea impară și pară din perimetrul străzii Armenești și Ismail, acțiunile vor continua și săptămâna curentă.

În sectorul Buiucani au fost spălate 85 de stații, 316 coșuri de evacuare a gunoiului. Au fost spălate trotuarele din strada Alba-Iulia, Bănulescu Bodoni și a fost salubrizată Piața Marii Adunări Naționale. În sectorul Râșcani au fost spălate 103 stații și 241 de coșuri de gunoi. La Ciocana, 104 stații au fost spălate. Au fost spălate trotuarele din bulevardul Mircea cel Bătrân, trotuarul tehnic ce leagă sectorul Râșcani și sectorul Ciocana din strada Alecu Russo.

Angajații de la întreprinderea municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au intervenit zilnic la salubrizare, fiind implicate 275 de persoane în lucariile de igienă, 75 de angajați la defrișări, au fost evacuate 226 de curse de gunoi, au fost salubrizate și evacuate toate urnele din toate spațiile verzi din municipiul Chișinău de 2-3 ori pe zi, ceea ce cumulativ reprezintă 15 mii de coșuri evacuate în timp de o săptămână. Au fost spălate aleile din scuarul Răzeșilor, Dimo, Dumitru Rîșcanu, parcul Valea Trandafirilor, Valea Morilor , Constantin Tănase.

Ion Burdiumov a menționat că săptămâna curentă lucrările de salubrizare  vor continua în același ritm sau mai intens, în funcție de condițiile climaterice.

Acțiunile de salubrizare în capitală se vor desfășura până pe 3 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău