Campania electorală din Franța, la final

  • 22 Aprilie 2022 10:19
Campania electorală din Franța, la final

În Franța, campania electorală a ajuns la final. Cu trei zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, cei doi candidați, președintele în exercițiu Emmanuel Macron și lidera extremei drepte Marine le Pen, au avut ultimele întâlniri cu electoratul.

Marine Le Pen a mers în nord, unde are cei mai fideli susținători și unde a câștigat cele mai multe voturi în primul tur, fără să vrea să riște întâlnirea cu posibili alegători ostili.

În schimb, președintele candidat Emmanuel Macron a vizitat o zonă din imediata apropiere a Parisului, unde se află așa-numitele cartiere dificile, cu populație săracă, provenită în special din rândul imigrației africane, electorat care a votat masiv în primul tur pentru liderul stângii radicale Partidul "Franța Nesupusă, Jean-Luc Melenchon și care nu l-a primit pe președinte numai cu aplauze, ci i-a prezentat direct problemele cu care se confruntă.

Cu trei zile înainte de scrutinul de duminică., președintele în funcție continuă să câștige teren.

Diferența dintre el și contracanditata sa, Marine Le Pen, reprezentanta extremei drepte, a crescut la 15 puncte procentuale. Potrivit unui sondaj de opinie comandat de cotidianul "Le Parisien", publicat aseară, 57,5% dintre francezi vor vota duminică cu Macron și doar 42,5% cu Marine Le Pen.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău