România | Campania de vaccinare anti-COVID-19 este în plină desfășurare

  • 03 Ianuarie 2021 17:39
România | Campania de vaccinare anti-COVID-19 este în plină desfășurare

Campania de vaccinare anti-COVID este în plină desfășurare, în România, în săptămâna care a trecut de la începutul acestei operațiuni fiind imunizate peste 13.200 de cadre medicale.

Doar 27 de reacții adverse au fost consemnate până acum, iar acestea sunt obișnuite pentru un vaccin. Au fost patru reacții locale cu durere la locul injectării și 23 de reacții generale, precum febră, durere de cap, astenie sau urticarie. În paralel, autoritățile desfășoară o campanie de informare privind vaccinarea.
 
Pe platfoma vaccinare-covid.gov.ro sunt date oficiale despre serurile anti-COVID și procesul de vaccinare în România, care sunt grupurile prioritare pentru imunizare și motivele pentru care ar trebui să ne vaccinăm împotriva SARS-CoV-2. Însă, odată cu primele vaccinuri, pe rețelele de socializare au apărut și diverse mituri și teorii ale conspirației de la persoane care nu au, întotdeauna, legătură cu domeniul medical. Deși unii dintre noi sunt tentați să adopte aceste teorii, autoritățile medicale ne îndeamnă să consultăm numai informațiile specialiștilor pentru a decide în cunoștință de cauză. Are detalii Adrian Lungu:
 
Reporter: Doar medicii sunt în măsură să vă ofere sfaturi autorizate despre vaccinul împotriva noului coronavirus, atrag atenția autoritățile medicale sălăjene, pe fondul apariției, mai ales în mediul online, a tot mai multor păreri pro și contra vaccinării, sfaturi date mai ales de persoane care nu au nici cea mai mică legătură cu domeniul sanitar.
 
Medicul pneumolog, Monica Pușcaș: Din păcate, lumea nu înțelege că vaccinul nu este o găselniță; vaccinul se produce și este un efort internațional extraordinar de mare, este o măsură de sănătate publică. Acum nu mai trebuie să ne uităm la fiecare dintre noi, ne uităm la cei din jurul nostru.
 
Reporter: În ultimul secol, vaccinarea a avut un rol esențial pentru prevenirea și combaterea unor boli grave.
Medicul Daniela Zaharie: Vaccinurile își au rolul lor. Așa de-a lungul istoriei medicinii au fost prevenite diversele maladii care au ucis generații. Vorbim și de boli de-a lungul secolelor, care, în urma vaccinurilor, au fost eradicate.
Reporter: Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus este pregătită și în Sălaj, fiind luate măsuri pentru amenajarea mai multor centre de vaccinare atât în mediul urban, cât și în principalele comune din județ.
 
Sursa: RRA
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău