Camioanele marfare, interzise prin oraș, în orele de vârf. Propunerea autorităților municipale

  • 04 Iulie 2019 16:20
Camioanele marfare, interzise prin oraș, în orele de vârf. Propunerea autorităților municipale

Autoritățile municipale propun interzicerea aprovizionării cu bunuri și produse a unităților comerciale și/sau de prestări servicii, în orele de vârf. Și asta pentru a diminua ambuteiajele și pentru a fluidiza traficului rutier pe străzile din municipiul Chișinău.

O astfel de inițiativă se află în consultări publice și, dacă va fi aprobată, urmează să fie implementată începând cu 1 septembrie.

Interdicția va viza unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, amplasate în perimetrul unor străzi, prin intermediul autocamioanelor staționate direct pe carosabil, în orele de vârf 07:00 – 09:00 și 17:00 – 19:00.

Este vorba de următoarele străzi:

  • Sectorul Centru: str. L. Tolstoi, str. N. Testemițeanu, str. C. Vârnav, str. Al. Pușkin. str. Mitropolit B. Bodoni, str. M. Eminescu, str. A. Șciusev, bd. Ștefan cel Mare si Sfânt, str. Armenească, șos. Hâncești, str. Dokuceaev, str. I. Inculeț, str. Miorița, str. Gh. Asachi.
  • Sectorul Buiucani: str. I. Creangă, str. V. Lupu, Calea Ieșilor în perimetrul străzilor Milano - I. Creangă.
  • Sectorul Botanica: șos. Muncești, str. Burebista, str. Hr. Botev.
  • Sectorul Râșcani: str. Socoleni, Calea Orheiului, str. B. Voievod, str. Al. Russo, str. Kiev.
  • Sectorul Ciocana: str. Al. Russo, bd. Mircea cel Bătrân, str. Ginta Latină, str. Vadul lui Vodă.

În baza acestei inițiative, agenții economici proprietari/gestionari de unități comerciale și/sau de prestări servicii de comun acord cu distribuitorii de bunuri și produse, vor fi obligați să revizuiască orarele de livrare a acestora.

Autoritățile municipale doresc astfel să responsabilizeze agenții economici proprietari/gestionari de unități comerciale și/sau de prestări servicii, să diminueze ambuteiajele și să creeze un mecanism de fluidizare a traficului rutier pe străzile din municipiul Chișinău în orele de vârf.

Proiectul a fost elaborat la recomandarea Inspectoratului Național de Patrulare.

Persoanele care au recomandări cu privire la proiect le pot expedia până pe data de 30 iulie la adresa electronică: [email protected], sau pe adresa șos. Hâncești, 53A, or. Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău