Camera Reprezentaților din SUA va vota săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina și Israel

  • 16 Aprilie 08:07
Camera Reprezentaților din SUA va vota săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina și Israel

Camera Reprezentanților Statelor Unite va vota săptămâna aceasta asupra unor proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina și Israel, după luni de dispute politice între administrația Joe Biden și oponenții săi republicani, a anunțat luni șeful Camerei inferioare a Congresului american, relatează AFP.

Un pachet financiar de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev, cerut de președintele democrat, este blocat de luni de zile în Congres, la fel și un alt pachet pentru Israel.

Acest anunț intervine la două zile după un atac fără precedent al Iranului asupra Israelului.

Republica Islamică a lansat sute de rachete și drone în cursul nopții de sâmbătă spre duminică asupra Israelului, drept represalii la un atac mortal asupra consulatului său din Damasc, atribuit Israelului.

Un pachet de 60 de miliarde de dolari în asistență militară și economică pentru Ucraina a fost adoptat de Senat, cu majoritate democrată, în februarie. Dar republicanii din Camera Reprezentanților refuză să examineze textul din cauza.  Problema s-a transformat într-o dispută politică între Joe Biden și rivalul său republican Donald Trump, înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie, din SUA, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău