Calitatea datelor privind statistica datoriei sectorului public și a gestionării datoriei de stat va fi îmbunătățită

  • 13 Octombrie 2022 12:14
Calitatea datelor privind statistica datoriei sectorului public și a gestionării datoriei de stat va fi îmbunătățită

Calitatea datelor privind statistica datoriei sectorului public și a gestionării datoriei de stat a Republicii Moldova va fi îmbunătățită și adusă în conformitate cu bunele practici internaționale în domeniu. Deputații au votat în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a Legii cu privire la datoria sectorului public, garanțiile de stat și recreditarea de stat și a Legii privind achizițiile publice.

Modificările se referă, de asemenea, la aspecte precum emisia de valori mobiliare de stat direct persoanelor fizice prin intermediul unei platforme electronice, emisia valorilor mobiliare pe piețele financiare externe, colaborarea cu agențiile internaționale de rating. În acest scop vor fi extinse împuternicirile Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova prin oferirea dreptului de a încheia contracte cu instituțiile financiare specializate.

PROIECTUL de lege a fost elaborat în baza recomandărilor formulate de misiunile de asistență tehnică din partea Fondului Monetar Internațional privind statistica datoriei sectorului public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău