Calitatea aerului s-a deteriorat sever în capitala Indiei

  • 13 Octombrie 2020 15:10
Calitatea aerului s-a deteriorat sever în capitala Indiei

Poluarea din capitala Indiei a fost catalogată drept "extrem de severă" pentru prima dată din luna februarie, pe fondul temerilor că o calitate scăzută a calității aerului pentru o perioadă îndelungată ar putea afecta pacienții care se recuperează după infectarea cu noul coronavirus, informează DPA, preluat de Agerpres.

Arderea miriștilor de către fermierii din zona Delhi, alături de factori climatici precum lipsa vântului au dus la creșterea poluării aerului, a declarat VK Shukla, un oficial al Comitetului pentru Controlul Poluării din Delhi.

Nivelurile particulelor în suspensie mai mici de 2,5 micrometri (PM2,5) erau de până la de 12 ori peste limita considerată sigură de către Organizația Mondială a Sănătății la mai multe stații de monitorizare din sudul și vestul capitalei și din suburbii.

Arderea reziduurilor de recoltă în lunile octombrie și noiembrie în fiecare an în zona Delhi-ului, alături de emisiile vehiculelor, arderea gunoiului și poluanții de pe șantierele de construcție duc în mod obișnuit la scăderea calității aerului.

Delhi este, de asemenea, printre orașele cele mai afectate de pandemia de coronavirus din India, raportând până acum 284.844 de cazuri de contagiere și 5.809 de decese.

Medicii susțin că nivelurile ridicate ale poluării aerului îi pot afecta pe cei care se refac în urma problemelor respiratorii asociate COVID-19.

"Am constatat o creștere a numărului pacienților vindecați recent de COVID-19 care au venit acuzând dificultăți de respirație și altele probleme respiratorii", a declarat pneumologul Arvind Gera.

"Coronavirusul afectează adesea plămânii în special la persoanele cu afecțiuni pre-existente cum ar fi astmul sau BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică)", a adăugat el.

Mai multe spitale private din Delhi au raportat o creștere a cazurilor de pacienți cu probleme respiratorii în secțiile lor ambulatorii, a relatat Times of India.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău