Căldură extremă în India: 50 de morți în nordul țării

  • 17 Iunie 2019 10:44
Căldură extremă în India: 50 de morți în nordul țării

Cel puțin 49 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în statul Bihar, în nordul Indiei, afectat de peste două săptămâni de o căldură extremă, au anunțat duminică autoritățile citate de AFP, preluat de Agerpres.

Victimele sunt originare din regiunea Magadh, afectată de o secetă gravă și unde temperaturile au depășit timp de mai multe zile 45 de grade Celsius.

Potrivit lui Vijay Kumar, responsabil al sănătății publice, 49 de persoane au murit în trei districte din această regiune.

Alte 40 de persoane au fost spitalizate.

Majoritatea victimelor aveau vârste de peste 50 de ani. Acestea au fost spitalizate în stare de semi-conștiență, prezentând febră mare, diaree și grețuri.

O mare parte a nordului Indiei este afectată de peste două săptămâni de o căldură sufocantă. Temperaturile depășesc 50 de grade la Rajasthan.


În 2017, cercetătorii avertizaseră că Asia de Sud, unde trăiește a cincea parte a populației mondiale, s-ar putea confrunta cu o creștere a temperaturilor la niveluri insuportabile până la sfârșitul secolului, dacă nu se face nimic împotriva schimbărilor climatice.

În 2015, un val de căldură a provocat peste 3.500 de morți în India și Pakistan.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău