CALC recomandă deschiderea mai multor secții de votare peste hotare

  • 12 Mai 2021 13:11
CALC recomandă deschiderea mai multor secții de votare peste hotare

Numărul secțiilor de votare peste hotare urmează a fi suplimentat – sugerează Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC).

Într-o notă remisă Comisiei Electorale Centrale și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, CALC menționează că 134 din cele 139 secții de votare deschise de autorități la alegerile prezidențiale din anul 2020 urmează a fi menținute și în cazul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie anul curent.

În funcție de rezultatele finale ale înregistrării prealabile, care se încheie pe 26 mai, Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte recomandă autorităților să reevalueze oportunitatea menținerii a cinci secții de votare (una în Grecia și patru în Federația Rusă) și constituirea a 19 secții de votare noi: șase – Italia, trei – Marea Britanie, câte două – Franța, Germania, Statele Unite ale Americii și câte una în Irlanda, Portugalia, Luxemburg și Finlanda.

În același timp, CALC reamintește autorităților despre importanța unui proces deschis și transparent de consultare și pregătire a procesului de constituire a secțiilor de votare în străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău