Călători cu acte falsificate și substanțe psihotrope au fost depistați la vama Leușeni

  • 13 Iunie 11:45
Călători cu acte falsificate și substanțe psihotrope au fost depistați la vama Leușeni

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova anunță că ieri, 12 iunie, la punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii au depistat în trafic trei cetățeni din Republica Moldova care dețineau acte românești falsificate și substanță psihotropă, aceștia prezentându-se pe sensul de ieșire din Republica Moldova, transmite Radio Chișinău.

Potrivit Poliției de Frontieră, în primul caz sunt vizați doi pasageri de la ruta care se deplasa spre Germania - doi cetățeni din Republica Moldova, în vârste de 21 și 20 de ani.

În cadrul controlului adițional, efectuat conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat asupra lor două cărți de identitate, pretins a fi eliberate de autoritățile române pe numele acestora. La verificările amănunțite, polițiștii au constatat că ambele documente conțineau indici de falsificare. În audieri, tinerii au declarat că ar fi apelat la un intermediar, identificat pe rețelele de socializare, care le-au oferit actele falsificate, contra sumei de 100 de euro fiecare.

În a doua ilegalitate este documentat un bărbat în vârstă de 29 de ani, care s-a prezentat printre pasagerii rutei „Moldova-Germania”. În cadrul verificărilor în nivelul doi, polițiștii de frontieră au depistat un pachețel cu substanță de culoare albă presupusă a fi de tip psihotropă (sare). Pachețelul era camuflat în husa telefonului personal. În declarații, tânărul a recunoscut că folosește personal substanța.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău