Câinii roboți de la Boston Dynamics vor fi dresați să picteze

  • 07 Aprilie 2023 13:54
Câinii roboți de la Boston Dynamics vor fi dresați să picteze

National Gallery of Victoria (NGV) va găzdui un inedit grup de artiști în rezidență – trei câini roboți Boston Dynamics care vor fi dresați să picteze în mod autonom o lucrare timp de patru luni în galerie, scrie descopera.ro.

Agnieszka Pilat, artistă preferată de miliardarii din domeniul tehnologiei și de investitorii din Silicon Valley, care a avut o rezidență atât la SpaceX, cât și la Boston Dynamics, este cunoscută pentru încorporarea tehnologiei în lucrările ei, în special pentru picturile sale cu câinii roboți Boston Dynamics de 30 kg, cunoscuți sub numele de Spot. Ea chiar are unul la New York, unde locuiește, și l-a numit Basia.

Pentru prima dată, Pilat antrenează roboții să picteze singuri pentru o lucrare din cadrul Trienalei NGV din acest an, care se va deschide la Melbourne în decembrie. Cei trei roboți vor picta timp de patru luni folosind bețe cu vopsea în ulei pe o pânză acrilică fixată pe perete. Aceștia vor fi programați să înțeleagă o serie de comenzi, pe care le vor executa în ordinea pe care o consideră potrivită – până la direcția în care se mișcă brațul, cât de tare apasă pe pânză și dacă pictează un punct sau o linie.

Roboții de la Boston Dynamics, printre cei 100 de artiști și designeri care participă

Agnieszka Pilat și roboții se numără printre cei 100 de artiști și designeri care participă la trienală, între care Yoko Ono, care va prezenta o lucrare de mari dimensiuni, bazată pe text, în exteriorul galeriei, Tracey Emin, cu noi lucrări comandate, și casa de haute couture pariziană Schiaparelli, cu noi creații.

Directorul NGV, Tony Ellwood, a declarat că trienala va fi „o perspectivă vizuală surprinzătoare și provocatoare a lumii de astăzi”, abordând trei teme majore: magia, memoria și materia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău