Cafeaua este mai dulce într-o ceașcă albastră și mai amară într-una albă

  • 27 Noiembrie 2014 14:26
Cafeaua este mai dulce într-o ceașcă albastră și mai amară într-una albă

Zilnic, în lume se consumă peste 2,25 de miliarde de cești de cafea. Un studiu recent demonstrează că această băutură devine mai dulce, dacă este modificată culoarea ceștii.

Cănile albastre și cele transparente reduc amărăciunea cafelei, fără să mai fie necesară adăugarea de zahăr suplimentar, susțin cercetătorii australieni. La studiu au participat 36 de voluntari, care au băut cafea din cești cu trei culori diferite – transparente, albe și albastre. Într-o primă fază, voluntarii trebuiau să evalueze intensitatea gustului cafelei băută dintr-o ceașcă albă și dintr-una transparentă, notează Rador.

În a doua etapă, s-a constatat că, în ceașca albă, cafeaua nu este atât de dulce precum în ceștile de altă culoare. Cea mai dulce a fost cafeaua din cana albastră. Potrivit cercetătorilor, oamenii asociază culoarea cafenie cu gustul amar, iar cafeaua într-o ceașcă albă pare mai maronie. Teoria conform căreia culorile pot modifica gustul alimentelor și băuturilor nu este nouă. O cercetare desfășurată anul trecut a demonstrat că spuma de căpșuni, servită într-o farfurie de culoare albă, este cu 10% mai dulce și cu 15% mai gustoasă, decât cea servită într-o farfurie de culoare neagră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău