Cadrul legislativ în domeniul mediatic din Republica Moldova ar putea fi modificat

  • 10 Februarie 2021 14:26
Cadrul legislativ în domeniul mediatic din Republica Moldova ar putea fi modificat

Simplificarea cerințelor de formă a solicitării informațiilor, instituirea garanțiilor suficiente de control și de răspundere pentru încălcarea sau împiedicarea dreptului de acces la informație de interes public, dar și crearea unor mecanisme de responsabilizare a actorilor implicați sunt câteva din propunerile la proiectul de modificare a Legii privind libertatea de exprimare și accesul la informațiile de interes public. Astăzi, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică s-a expus pozitiv pe marginea coraportului cu privire la modificarea unor acte legislative.  

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Parlamentului, proiectul de lege vine să confirme adeziunea Republicii Moldova la standardele europene și internaționale privind libertatea de exprimare și accesul la informațiile de interes public, se menționează în document.

Prin implementarea noilor prevederi, autorul își propune „elaborarea unui cadru juridic suficient și eficient, contribuirea la asigurarea dreptului de a obține informații de interes public și valorificarea dreptului la libera exprimare”.

Documentul mai prevede „asigurarea unui echilibru între dreptul la protecția datelor cu caracter personal și dreptul la libertatea de exprimare și de informare, precum și excluderea situațiilor de interpretare eronată a aspectelor menționate”.

Proiectul urmează a fi propus spre dezbatere în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău